Ga eens zwerven

Ok, je bent op zoek naar je ‘passie’. Datgene waar je ‘s ochtends mee wakker wordt en ‘s avonds mee gaat slapen. Jouw drijvende kracht.

Ik weet uit ervaring hoe fantastisch dat is. Ik geef er al mijn tijd en energie aan. Dat brandende verlangen om datgene voor elkaar te krijgen wat ik in mijn dromen al heb gerealiseerd.

Maar hoe vind je dat als je het nog niet hebt?
Het antwoord op die vraag is veel eenvoudiger dan je zou denken: Niet hier.

Herinner je je het verhaal van Alice in Wonderland? Het antwoord van de kat verbergt een groot geheim. Lees de volgende woorden nog eens heel nadrukkelijk en laat het op je inwerken:

“Als je niet weet waar je naar toe wilt, dan maakt het ook niet uit welke kant je opgaat”.
Deze zin heeft voor de mensen die wél weten waar ze naar toe willen het antwoord: “Je weet waar je naartoe wilt, dus die richting moet je op”

Ben jij nu iemand die niet weet waar je naartoe wilt (je hebt jou droom, jou passie nog niet gevonden), dan maakt het dus niet uit welke kant je opgaat.
Met andere woorden: “Ga zwerven”. Neem de meest aantrekkelijke afslag, maar blijf in beweging. Je komt vanzelf iets tegen waarvan je denkt: “Ja, dit is wat ik WEL wil”.

Het belangrijkste is om ‘in beweging’ te blijven tot je dat hebt. Blijf niet te lang hangen op de plek die het niet is.
Dus zit je in een relatie, baan, sociale omgeving, bedrijf waarvan je denkt: “Dit is het niet!”. Ga naar de volgende plaats en zorg dat je snel weet of dit is wat je écht wilt.
Blijf vooral niet te lang hangen, hoe lastig dit ook is.

De grootste valkuil hierin is de angst om de ‘verkeerde kant’ op te gaan.
Maar weet je, het maakt niet uit of je de verkeerde kant op bent gegaan. Als je niet weet wat je wel wilt helpt je dat verder. Dan weet je in ieder geval wat je NIET wilt. Snel weer door.

Hoe sneller je in staat bent om te weten dat je huidige plek niet is wat je wel wilt en snel doorgaat naar de volgende, hoe beter je ‘conditie’. Als je er dan uiteindelijk achter komt wat jouw passie, jouw droom is, dan ben je ook in staat om dat supersnel te realiseren. Je bent namelijk getraind om snel te bewegen en je aan te passen aan de omstandigheden.

Bottomline: Als je niet weet wat je wilt: blijf in beweging

Leave a Reply

Your email address will not be published.